Karton Çanta Çeşitleri ve Fiyatları

kağıt çanlatar

Karton çanta çeşitleri ve fiyatları oldukça değişkendir. Değişken olduğu için farklı sektörler için farklı çeşitlerdeki karton çantalar kullanılabiliyor. Ambalajlama, paketleme ve taşıma alanlarında kullanılan bu çanta çeşitleri farklı boy ve kaliteyle üretilir.

kağıt çanlatar Karton Çanta
Karton Kağıt Çanta

Bu yazı ilginizi çekebilir. Ambalaj Malzemelerinde Yenilikçi Çözümler: 2023 Trendleri

Karton Çanta Çeşitleri

Karton çantalar tek şekilde üretilmez. Tek çeşit olarak üretilmemesi önemli bir avantajdır. Bu ürünler plastik malzemeden üretilen çantalara göre daha kaliteli ve zarif bir görüntü sunar. Bu sebepten ötürü büyük firmaların çoğu kağıt çantaları tercih eder. Kaliteli ve zarif bir görüntü sunmasının yanında doğada kolay çözünmesi de bu ürünlerin önemli bir artısı olarak kabul edilir. Günümüzde en fazla tercih edilen kağıt çantalardan bazıları:

  • Minik boy karton kağıt çanta
  • İpli mini karton kağıt çanta
  • Pembe puantiyeli ve tutma ipli karton çanta
  • Mega boy ipsiz karton kağıt çanta
  • Kişiye özel karton çanta

Puantiyeli ve farklı desenli kağıt çantalar, renkli görünmek isteyen kişilerin bir numaralı yardımcısıdır.

Karton Çanta İmalatı

Karton çanta kullanımı çok hızlı bir şekilde artıyor. Artan kullanıma bağlı olarak bireyler karton kağıt çantaların nasıl imal edildiğini merak ediyor. Minimal görüntü sunan ve kurumsal kimliği açığa çıkaran bu çantalar büyük şehirlerde yer alan fabrikalarda çok hızlı bir şekilde üretilir. Üretim esnasında farklı tasarımlarla imal ediliyor. Bu tasarımlar sayesinde firmalar reklamlarını kolayca yapabilir.

Özellikle eşine, sevgilisine ya da ailesine hediye vermek isteyen kişiler düz kağıt çantalar yerine puantiyeli kağıt çantaları tercih ediyor. Puantiyeli ve farklı renkteki kağıt çantalar herkes tarafından ilgi çekici ürünler olarak kabul edilir. Dış ortamlarda sürekli kullanılan kağıt çantalar Türkiye’nin her yerine kolayca ulaştırılabilir.

Toptan Karton Çanta Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Toptan karton çantaları satın almak isteyen kişiler nereden alışveriş yapacağını bilmiyor. Toptan karton çantaları satın almak için imalatçı firmalarla iletişime geçmek gerekir. İmalatçı firmalarla iletişime geçmek için internetten yardım alınabilir. İmalatçı firmaların telefon numarasına ulaşmak hiç de zor değildir.

Toptan kargo satın alırken fiyatını göz önünde bulundurmak gerekir. Fiyat araştırması yapmadan alışveriş yapılmamalıdır. Bunun yanında alışveriş yapılacak işletmenin tecrübesi göz önünde bulundurulmalıdır. Sektör içerisinde belirli bir yer edinmiş, kaliteli işletmeleri tercih etmek sorun yaşanmaması açısından oldukça önemlidir. Toptan kağıt çantaları alırken eski üretim çantaların yerine yeni üretim çantaları tercih etmek gerekir. Eski üretim çantalar güneşle temas edip işlevini yitirmiş olabilir.

Karton Çantalar Hangi Alanlarda Kullanılır?

Karton çantalar çok hızlı bir şekilde hayatımıza girdi. Uzun süren kullanım süresinin olması ve farklı alanlar için tasarlanması hayatımıza girişini kolaylaştırdı. Bu ürünler giyim mağazaları, ayakkabı mağazaları ve fast food mekanları tarafından kullanılır. Özellikle giyim mağazaları hem reklam yapabilmek için hem de kaliteyi sunmak için bu ürünlere yöneliyor.

Hediyelik eşya mağazaları kağıt çantaları kullanan işletmelerdendir. Hediye verirken zarafeti de elden bırakmak isteyen bireyler kağıt çanta olan hediyelik eşya mağazalarını tercih ediyor. Bu ürünlerin bazılarının yağmur ve kar yağışı gibi durumlardan etkilenmemesi kullanım alanlarının artmasını sağlamıştır.

Kağıt çantalar bilinenin aksine tek renk üretilmez. Kırmızı ve pembe gibi farklı renk seçenekleri mevcuttur.

Karton Çanta Fiyatları

Karton çanta almak isteyen birey ya da firmalar ne kadar ödeyeceğini araştırıyor. Ancak karton kağıt çantalar sektörü oldukça büyük bir sektördür. Büyük bir sektör olduğu için farklı fiyatlarla karşılaşılabilir. Bireylerin üretici firma ile görüşerek en uygun fiyatı bulması gerekir. En uygun fiyatı bulabilmek için yoğun araştırmaya ihtiyaç duyulabilir.

Kağıt çantaların fiyatını belirleyen pek çok değişken vardır. Bu değişkenlere bakılmadan ürünün kesin fiyatı belirlenemez. Kağıt çantanın boyutu, tasarımı, ipli olup olmaması ve üretiminde kullanılan malzeme ürünün fiyatını belirler. Bireyler kaliteli ve işlevsel kağıt çantaları almak istiyorsa diğer ürünlere göre biraz daha ücret ödemek zorunda kalabilir.

Karton Çanta Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

Karton çantaların bazıları oldukça sade şekilde üretilirken bazıları farklı ve ilgi çekici tasarımla üretilir. Kağıt çantalar tasarımı herkes tarafından beğenilecek şekilde olmalıdır. Bu sayede kağıt çantaları beğenilerek kullanılır. Bunun yanında ünlü markalar kendi logolarını içeren tasarımlara sahip olan kağıt çantaları kullanıyor. Firmaların logolarını içeren kağıt çantalar bireylerin alışveriş yapmasını teşvik edebilir. Yani bu ürünler dolaylı yoldan firmaların ekstra kazanç sağlamasına yardımcı olabiliyor.

Kağıt çantaları tasarımı zıt renklerden de oluşabilir. Zıt renklerden oluşan kağıt çantalar daha rahat akılda kalabilir. Akılda kalıcılığı fazla olan kağıtçantalar amaca hizmet etmekte zorlanmaz. Bütün bunlara ek olarak kağıt çantaları tasarımı özgün ve kalitelidir.

Karton Çantaların Avantajları

Günümüzde pek çok devlet vatandaşlarını kağıt çantaya yönlendirmeye başladı. Kağıt çantaların sunduğu avantajlar, devletlerin bu stratejiyi geliştirmesini sağladı. Kağıt çantaların en önemli avantajı sürdürülebilir maddelerden üretilmesidir. Sürdürülebilir maddelerden üretildiği için geri dönüşüm imkanı sunar. Bunun yanında karton çantalar çevre dostudur. Çevre dostu özelliğinden dolayı doğanın korunmasına yardımcı olur.

Kağıt çantalar çöplüklerde birikmez. Bu ürünler kendiliğinden dejenere olma avantajına sahiptir. Kendiliğinden yok olmayı başarabildiği için enerjiden tasarruf yapma imkanı verir. Kağıt çantalar güçlendirilmiş maddelerle üretilmiştir. Güçlendirilmiş maddelerle üretildiği için taşınması zor olan ürünler bu çantalar sayesinde kolayca taşınabilir. Taşıma kapasitesi fazla olduğu için pek çok esnaf tarafından tercih edilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir